Bessey työkalut ovat esimerkki laadukkaista puutyöharrastajan välineistä

18 December 2020
 Kategoriat: Shopping, Blog


Onko haaveenasi rakentaa huonekaluja itse? Kaikenlainen omilla käsillä tekeminen on viime vuosina nostanut suosiotaan. Oli kyseessä sitten leipominen, puutarhanhoito, käsityöt tai puutyöt, vievät nämä hommat ajatukset nopeasti pois arjen murheista. Vaikka monien käsityöharrastusten aloittaminen onnistuu ilman ihmeellisiä välineitä, on hyvistä tarvikkeista hyötyä. Harrastaminen on mielekästä ja turvallista, kun välineet ovat kunnossa. Onhan kyse loppujen lopuksi mukavasta tekemisestä, eikä hampaat irvessä ja selkä vääränä puurtamisesta. Tässä artikkelissani käsittelen erilaisiin puutöihin, kuten omien huonekalujen rakentamiseen, tarvittavia työvälineitä.

Panosta laatuun heti alusta lähtien

Puutöihin ja muihin rakennusprojekteihin löytää sopivat varusteet usein rautakaupasta. Erikoisempia tarvikkeita voi etsiä myös netistä, jossa valikoima on rajaton. Ennen ostoksen tekoa on kuitenkin järkevää varmistua kyseessä olevan työkalun sopivuudesta ja merkin laadusta. Huonolaatuiset välineet ovat paitsi rahan tuhlausta, myös ärsyttäviä ja mahdollisesti vaarallisia käyttää. Esimerkiksi Bessey työkalut ovat laadukkaita, ammattilaistenkin käyttämiä välineitä. Laadukkaisiin tarvikkeisiin panostaminen kannattaa, sillä ne saattavat hyvin huollettuina kestää vuosikymmeniä tai jopa eliniän. 

Mieti tarkkaan mitä tarvitset

Koska erilaiset työvälineet ovat joskus isompikin rahallinen panostus, kannattaa jokaisen työkalun tarpeellisuutta pohtia ennen sen hankkimista. On muutamia perustarvikkeita, jotka olisi hyvä löytyä kenen tahansa kotoa. Mutta varsinkin puutyöharrastajalle nämä ovat ehdottomia. Näihin perustarvikkeisiin kuuluvat muun muassa porakone, saha, vasara, hiomapaperi tai -laite, erilaiset puristimet, ruuvit ja naulat. Tällaisella setillä pääset jo hyvin alkuun. Pidemmälle harrastuksessaan edennyt voi hankkia erikoistyökaluja, kuten erilaisiin tehtäviin tarkoitettuja puristimia ja koristesahoja. Jos et ole aivan varma mitä työkaluja tarvitset, kannattaa apua kysyä asiantuntijalta. Esimerkiksi Bessey jälleenmyyjät osaavat auttaa, kun hankintalistalla on Bessey työkalut. 

Oma verstas on puutyöharrastajan unelma

Kun harrastuksesta tulee todellinen intohimo, tarvitaan tietysti siihen sopivat tilat. Oma verstas onkin monen puutyöharrastajan unelma. Pienen verstaan voi toteuttaa vaikkapa kellariin tai autotalliin. Verstaassa on tärkeää olla tarpeeksi tilaa, ergonomiset työskentelymahdollisuudet ja paljon valoa. Työkaluille on hyvä olla asianmukaiset säilytystilat, jotta työkalut säilyvät järjestyksessä ja ehjinä. Arvokkaista välineistä kannattaa pitää huolta puhdistamalla ne aina käytön jälkeen ja noudattamalla valmistajan ohjeita. 


jaa