Puukeittiötarvikkeet sekä lasi ja metalli ovat kestävän keittiön valintoja

6 January 2021
 Kategoriat: Shopping, Blog


Ruoanlaitto on monelle arkisen puuhan lisäksi rakas harrastus. Raaka-aineisiin, välineisiin ja kokkaamiseen halutaan käyttää aikaa ja rahaa. Harrastajalle ruoka on paljon muutakin kuin vain ravintoa elimistölle. Laadukkaat keittiövälineet takaavat mielekkään ruoanlaiton kenelle tahansa, olit sitten intohimoinen ruokaa rakastava henkilö tai ihan tavallista arkea pyörittävä tyyppi. Tässä artikkelissa kerron tarkemmin siitä, millaiset keittiötarvikkeet kestävät aikaa ja ovat mahdollisimman käytännöllisiä. Tällaisia ovat muun muassa puukeittiötarvikkeet sekä lasista ja metallista tehdyt välineet.

Luota tuttuihin materiaaleihin

Puu on materiaalina paitsi kodikas ja luontoystävällinen myös kestävä ja hygieeninen. Puukeittiötarvikkeet säilyvät huollettuina useita vuosia, elleivät jopa vuosikymmeniä. Puisista välineistä pidetään huolta hellävaraisella pesulla sekä tarpeen mukaan hiomalla ja öljyämällä. Puu on tutkimusten mukaan antibakteerinen materiaali, mikä tekee siitä esimerkiksi muovia hygieenisemmän. Puusta valmistetaan muun muassa leikkuulautoja, kulhoja, lautasia, aterimia sekä erilaisia lastoja ja kauhoja. Puisten paistinlastojen ja kauhojen etu on se, etteivät ne naarmuta pannuja ja kattiloita. Ne myös näyttävät kauniilta osana kattausta. Raaka-aineen lähteeseen, laatuun ja tuotantomaahan kannattaa kiinnittää huomiota. Monet tahot myyvät esimerkiksi Suomessa suomalaisesta materiaalista valmistettuja puutarvikkeita. Yksi tällainen taho on esimerkiksi Ewood. Kotimaista suosimalla panostat paikalliseen käsityöhön ja voit olla varmempi tuotannon reiluudesta.

Pannuista ja kattiloista pitkäikäisimpiä ovat ruostumattomasta teräksestä ja valuraudasta valmistetut, pinnoittamattomat versiot. Ne kestävät kovaakin käyttöä, sopivat hellalle kuin hellalle ja niitä on mahdollista huoltaa. Korkealaatuinen ruostumaton teräs on kestävä materiaali myös erilaisissa kulhoissa ja mittakannuissa. Kulhoja ja mittoja on saatavilla myös lasisina versioina. Myös metallin ja lasin kohdalla kannattaa kiinnittää erityistä huomiota korkeaan laatuun. Paksusta, kestävästä lasista ja ruostumattomasta teräksestä tehdyt välineet ovat käytössä turvallisia.

Pidä huolta välineistäsi niin ne periytyvät sukupolvelta toiselle

Pitämällä tarvikkeistasi huolta voit taata niille hyvinkin pitkän käyttöiän. Ei ole ennenkuulumatonta, että veitset, pannut ja muut välineet periytyvät suvussa. Tämän vuoksi niihin kannattaa panostaa kerran kunnolla ja huoltaa hyvin. Loppujen lopuksi säästät tällä menetelmällä niin rahaa, aikaa kuin ympäristöäkin. Ja onhan mummon vanhassa kattilassa valmistetussa ruoassa aivan erilainen tunnelma kuin heppoisessa halpaversiossa.


jaa